skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Poziv za prijavu za ECOBIAS radionicu: ˝Uspostavljanje regionalne akademske mreže u EMAB”

Poziv Za Prijavu Za ECOBIAS Radionicu:  ˝Uspostavljanje Regionalne Akademske Mreže U EMAB”

Projekat ECOBIAS ima za cilj da razvije i unaprijedi znanje, vještine i tehničke resurse institucija visokog obrazovanja u partnerskim zemljama u ekološkom monitoringu i biološkoj procjeni slatkovodnih resursa u skladu sa nacionalnom i EU politikom.

Partneri u Erasmus projektu ECOBIAS (Razvoj master studija iz ekološkog monitoringa i bioprocjene slatkovodnih ekosistema u visokoškolskim institucijama zapadnog Balkana) vas pozivaju na učešće u online radionici koja će se održati korištenjem Zoom platforme. Organizator radionice je Internacionalni univerzitet Travnik u Bosni i Hercegovini.

Tema radionice je Uspostavljanje regionalne akademske mreže u ekološkom monitoringu i biološkoj procjeni akvatičnih ekosistema (EMAB), a održati će se u ponedjeljak i utorak, 14. i 15. decembra 2020. godine s početkom u 10:00 sati.

Cilj radionice je uspostavljanje regionalne saradnje učesnika radionice i institucija involviranih u proces monitoringa i upravljanja vodnim tijelima u zemljama zapadnog Balkana. Radionica treba da rezultira umrežavanjem ciljnih grupa u oblasti ekološkog monitoringa voda i akvatične bioprocjene (EMAB) u svrhu pripreme za podizanje ECOBIAS-NET platforme.

Teme radionice su:

  • Plan platforme ECOBIAS,
  • Platformska baza podataka – ključne riječi,
  • Umrežavanje upravljača vodnim tijelima u cilju pronalaženja najbolje prakse u ekomonitoringu,
  • Umrežavanje učenika srednjih škola u okviru Ecobias projekta i
  • Regionalna institucionalna saradnja u ekomonitoringu voda.

Radionicu će voditi moderatori institucija učesnika u projektu: Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet u Nišu, Univerzitet u Sarajevu, Internacionalni univerzitet u Travniku, Univerzitet u Tuzli, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Banjoj Luci, Sveučilište u Zagrebu i Univerzitet Donja Gorica.

Prijave za učešće se trebaju dostaviti putem ovog formulara, najkasnije do 11. decembra 2020. godine do 16:00 sati. Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, molimo vas da kontaktirate Zlatka Mecana  (e-mail: [email protected]).

Back To Top