skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Ministar privrede SBK-a Nisvet Hrnjić posjetio Internacionalni univerzitet Travnik

Ministar Privrede SBK-a Nisvet Hrnjić Posjetio Internacionalni Univerzitet Travnik

U cilju unaprjeđenja saradnje sa akademskom zajednicom ministar privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić, zajedno sa svojim saradnicima posjetio je Internacionalni univerzitet Travnik u Travnik i tom prilikom razgovarano je o brojnim temama koje povezuju Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona i akademsku zajednicu.

Glavna tema sastanka bila je uloga Ministarstva privrede SBK-a u krizi koja je prouzrokovana pojavom virusa Covid 19. Ministar Hrnjić prisutne je upoznao s aktivnostima podrške realnom sektoru koje je Ministarstvo privrede SBK-a provelo u periodu pandemije Covid 19, kao i sa planiranim aktivnostima Ministarstva za narednu godinu. Ministar je naglasio da su u prethodnom periodu kroz pet poziva izdvojili sredstva privrednim društvima za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom Covid 19.

Delegacija ministarstva privrede SBK-a istakla je da se u narednom periodu treba ostvariti intenzivnija komunikacija s akademskom zajednicom kako bi se problemi uzrokovani pandemijom zajednički rješavali na obostrano zadovoljstvo. Posebno se istakao problem nekompatibilnosti srednjeg obrazovanja s potrebama na tržištu rada.

Izvršni menadžer Internacionalnog univerziteta Travnik, Mirsad Imamović i dekan Ekonomskog fakulteta Travnik, prof. dr. Enes Huseinagić, istakli su da su na Internacionalnom univerzitetu Travnik nastavni planovi i programi usklađeni s potrebama tržišta rada i da studenti po završetku školovanja vrlo lako dolaze do zaposlenja.

Kvalitet koji pruža Internacionalni univerzitet Travnik osnova je za kvalitetno obrazovanje studenata koji se po završetku studija vrlo lako prilagođavaju uslovima rada, kako u lokalnim tako i u međunarodnim kompanijama, što potvrđuju i svakodnevne informacije koje dobijamo iz Evrope i svijet, naglasio je Imamović.

Dekan Huseinagić je predložio da se u narednom periodu organizuje okrugli s ciljem stvaranja bolje sinergije između ministarstava i realnog sektora kako bi zajednički radili na iznalaženju rješenja za savladavanje prepreka koje predstoje u narednom periodu.

Back To Top