skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Poziv na promociju knjige: “Izazovi integriranja rodne ravnopravnosti u univerzitetskoj zajednici: Protiv rodno zasnovanog nasilja”

Poziv Na Promociju Knjige: “Izazovi Integriranja Rodne Ravnopravnosti U Univerzitetskoj Zajednici: Protiv Rodno Zasnovanog Nasilja”

Pozivaju se svi studenti Internacionalnog univerziteta Travnik u Travniku i druga zainteresirana lica da 04.11.2022. godine u 10:00 sati u prostorijama Univerziteta prisustvuju promociji knjige: “Izazovi integriranja rodne ravnopravnosti u univerzitetskoj zajednici: Protiv rodno zasnovanog nasilja”.

 

Publikacija je nastala kao rezultat obimnih istraživačkih poduhvata u sklopu petogodišnjeg projekta UNIversity and Gender Mainstreaming (UNIGEM) koji je 2021. godine pokrenula TPO Fondacija iz Sarajeva s ciljem umrežavanja univerziteta iz regije, razmjene ekspertize, orodnjavanja visokog obrazovanja uspostavom mehanizama za rodnu ravnopravnost (vijeća ili centara), usvajanja gender akcionih planova (GAP), obogaćivanja nastavnih planova i programa u oblasti rodne ravnopravnosti te senzibiliziranja nastavnog kadra i studenata/ica kroz različite vidove tematskih edukacija i treninga.

Sve su to razlozi zašto je uspostavljeno partnerstvo sa 18 univerziteta (a od ove godine 19) iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, što je veliki iskorak i za visoko obrazovanje i za regionalnu saradnju jer se kroz umrežavanje, razmjenu ekspertize i iskustava orodnjava visoko obrazovanje kroz brojne primjere i modele dobre prakse.

Cjelokupni projekt, istraživanja i ovu publikaciju podržala je finansijski Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, koja je prepoznala i vrednovala naš rad.

 

Back To Top