skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Održan prvi sastanak s novoupisanim studentima novog master studija “Ekološki inžinjering”

Profesorica s Prirodno-matematičkog fakultet Univerziteta u Novom Sadu i glavna koordinatorica ECOBIAS projekta, Snežana Radulović održala je prvi sastanak s novoupisanim studentima novog master studija „Ekološki inžinjering“ koji je pokrenut u okviru Erasmus projekta iz oblasti izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju pod nazivom “Razvoj magistarskih studijskih programa u oblasti ekološkog monitoringa i procjene kvaliteta vodnih resursa na ustanovama visokog obrazovanja u zemljama Zapadnog Balkana˝ (ECOBIAS).

Profesorica Radulović je izrazila zadovoljstvo s brojem upisanih studenata na II ciklus studija te je dodala da je ECOBIAS jedan od najboljih projekata iz oblasti izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju na prostoru Zapadnog Balkana i pružit će mogućnost profesorima i studentima da se dodatno usavršavaju i pripremaju za nove studijske programe. Zahvaljujući “ECOBIAS” projektu, veliki broj nastavnog osoblja prošao je edukacije, osposobljavanje, savjetovanja i treninge koji će im pomoći u profesionalnom razvoju i radu sa studentima.

U okviru “ECOBIAS”  projekta na Internacionalnom univerzitetu Travnik na početku ove godine organizovan je „Dan otvorenih vrata“ na kojem su predstavnici Ekološkog fakulteta Travnik informisali studente i javnost o Erasmus projektu. Zahvaljujući projektu kojeg finansira Evropska komisija, tokom dvije godine trajanja projekta studenti su oslobođeni plaćanja školarine, a laboratorija Ekološkog fakulteta Travnik je opremljena najsavremenijom opremom koja će u budućnosti biti od velike koristi za profesore i studente.

Nakon sastanka sa studentima, profesorica Radulović je zajedno sa dekanom Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Nusretom Draškovićem i profesorom Samirom Đukom, održala trening za profesore Ekološkog fakulteta Travnik.

Back To Top