skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Internacionalni univerzitet Travnik i Burdur Mehmet Akif Ersoy Univerzitet iz Turske potpisali Erasmus sporazum o razmjeni studenata i osoblja

Internacionalni Univerzitet Travnik I Burdur Mehmet Akif Ersoy Univerzitet Iz Turske Potpisali Erasmus Sporazum O Razmjeni Studenata I Osoblja

Internacionalni Univerzitet Travnik i Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi – MAKÜ potpisali su Inter-institucionalni sporazum o saradnji u okviru Erasmus + programa mobilnosti koji će omogućiti razmjenu studenata i osoblja između partnerskih univerziteta.

 

Partnerski univerziteti će sarađivati na razmjeni studenata i osoblja u kontekstu programa Erasmus+. Obavezuju se poštivati zahtjeve kvalitete iz Povelje Erasmus za visoko obrazovanje u svim aspektima organizacije i upravljanja mobilnošću, posebno priznavanja bodova (ili ekvivalenta) koje studentima dodjeljuje partnerska institucija. Institucije se također obvezuju na dobro i transparentno upravljanje sredstvima koja su im dodijeljena kroz Erasmus+.

U okviru programa Erasmus + partnerski univerziteti će osigurati priznavanje uspješno završenih aktivnosti studijske mobilnosti i, gdje je to moguće, stručne prakse svojih mobilnih studenata. Ovo je samo jedan u nizu sporazuma koji je potpisao Internacionalni univerzitet Travnik sa evropskim univerzitetima, a Služba za međunarodnu saradnju će i dalje raditi na uspostavljanju novih sporazuma koji će omogučiti studentima da se usavršaju na partnerskim univerzitetima iz Evropske unije.

Back To Top