skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Internacionalni univerzitet Travnik dobio potvrdu najvišeg nivoa kvalitete od certifikacijske kuće iz Pariza

Internacionalni Univerzitet Travnik Dobio Potvrdu Najvišeg Nivoa Kvalitete Od Certifikacijske Kuće Iz Pariza

Internacionalni univerzitet Travnik u Travniku je jedina visokoškolska institucija u Bosni i Hercegovini koja je certifikovana prema zahtjevima međunarodnih standarda ISO 9001:2015 i ISO 21001:2018. od strane vodeće svjetske certifikacijske kuće Bureau Veritas u januaru 2024. godine.

Certifikacija Internacionalnog univerziteta Travnik prema standardima ISO 9001:2015 ISO 21001:2018 za sisteme osiguranja i upravljanja kvalitetom od strane Bureau Veritas predstavlja vrijednost kojom se dokazuje uspjeh i trajno opredjeljenje da posao visokoobrazovne djelatnosti obavlja potpuno profesionalno i dosljedno.

U proteklom periodu provedeno je detaljno testiranje procesa rada, analiza kvalitete i ocjena stručne komisije prema definisanim standardima kvalitete, podijeljenim tako da obuhvaćaju institucijske djelatnosti. Komisija sastavljena od kvalifikovanih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u području visokog obrazovanja ocijenila je uspješnim procese upravljanja kvalitetom, resursima, rizicima i prilikama. Komisija je analizirala osnovne procese rada kao što su prijem studenata, realizacija nastavnog procesa, sprovođenje i odbrane završnih radova, naučno istraživački rad, razvoj nastavnih planova i programa, izdavačka djelatnost i međunarodna saradnja i projekti.

Rezultat procjene sa iznimno visokom ocjenom svjedoči o predanosti održavanja vrhunskih standarda u procesima rada Internacionalnog univerziteta Travnik. Ovaj certifikat je također i veliko priznanje za uposlenike i studente Internacionalnog univerziteta Travnik čiji trud i zalaganje su bili od izuzetne važnosti za sticanje ovog certifikata.

Bureau Veritas, sa sjedištem u Parizu, vodeća je međunarodna organizacija na području inspekcije, verifikacije i certifikacije, osnovana 1828.godine. Svojom internacionalnom mrežom sa više od 1.400 ureda, 300 laboratorija i 75.000 zaposlenih, uspješno djeluje u 150 zemalja svijeta.

Važno je istaknuti da opseg certifikacije Internacionalnog univerziteta Travnik u Travniku glasi: “Razvoj i implementacija akademskih programa za I, II i III ciklus visokog obrazovanja, naučno-istraživački rad te izdavačka djelatnost“.

Back To Top