skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

AKADEMIKU, PROF.DR. IBRAHIMU JUSUFRANIĆU DODIJELJENA TITULA POČASNOG PROFESORA AKADEMSKE UNIJE U OXFORDU, VELIKA BRITANIJA

AKADEMIKU, PROF.DR. IBRAHIMU JUSUFRANIĆU DODIJELJENA TITULA POČASNOG PROFESORA AKADEMSKE UNIJE U OXFORDU, VELIKA BRITANIJA

Tokom godišnje skupštine Akademske unije u Oxfordu, Engleska, održane 20.12.2016.g. na kojoj se tradicionalno sastaju akademici i naučnici, rektori vodećih univerziteta i obrazovnih institucija, regionalnih i međunarodnih poslovnih privrednika, kao i predstavnici korporativnog sektora zajedno sa odabranim predstavnicima javnog sektora, ove godine je Akademiku, rektoru, Prof.dr Ibrahimu Jusufraniću dodijeljena titula Počasnog profesora Akademske Unije u Oxfordu, Ujedinjeno Kraljevstvo“.


Ova, izuzetno značajna akademska titula je dodijeljena za sveukupni naučni, obrazovni i istraživački doprinos razvoju kako obrazovnog, tako i naučnog procesa ne samo u Bosni i Hercegovini i regiji, već i šire, unutar sveobuhvatnosti Akademske Unije iz Oxforda, Rektor Jusufranić je tom prilikom dobio profesorsku svečanu službenu odoru-plašt, profesorski lanac i nominalnu diplomu sa imenovanjem.

Na Samitu u Oxfordu na kojem je prisustvovalo blizu 100 uzvanica iz više od 50 zemalja svijeta i razgovaralo se o investicijama u nauku i obrazovanje kao pretpostavkama kvalitetnog ulaganja u budućnost, a riječi našeg rektora, koje je izrekao poslije primanja titule koju su mu uručili Dr. Džon Neting, generalni direktor Evropske poslovne akademije i Dr. Vincenca Kostiolja, Počasni predsjednik Akademske Unije Velike Britanije, itekako govore o značaju same nagrade:

“Jednostavno rečeno, sve što radim i realiziram unutar svog akademskog, stručnog, istraživačkog i poslovnog usmjerenja se nalazi upravo u sloganu IUT-a – Za život prepun mogućnosti jer stečeno znanje i vještine na IUT-u upravo idu ka tom smjeru. Ova titula nije samo čast i obaveza, kako za mene, tako i za kompletno osoblje Internacionalnog univerziteta Travnik, od profesora, saradnika i do administrativnog osoblja, već i inicijalno usmjerenje da nastavimo sa daljnjim metodološkim uobličavanjem unapređenja nastavno-naučnog, ali i naučno-istraživačkog procesa unutar našeg univerziteta. Ova titula je inspirirajući, logični slijed dugotrajnih istraživačkih, kako domaćih, tako i međunarodnih nivoa saradnje u skladu sa inovativnim usmjerenjima unaprijeđenja vlastitog, a time eo ipso i ciljanog opšteg znanja“.


Samit lidera , Oksford, UK, 20.12.2016. godine

Sapštenje za javnost od strane Sokrates nominacijskog komiteta

 

Godišnji brendirani događaj „Samit lidera Oksford 2016“ je održan pod okriljem Evropske poslovne skupštine, Akademske unije, ICL, 20.12.2016. godine. Godinama, Samit lidera je održavan u Oksfordskoj gradskoj dvorani koja je bila izvor inspiracije, učenja i transformacije za one koji traže da grade bolji posao i bolje društvo. Tradicionalno, Evropska poslovna skupština je okupila istaknute akademike, poslovne ikone, međunarodne lidere i CEO, brilijantne umove iz 48 zemalja da razgovaraju o pitanjima i trendovima koji će odrediti budućnost obrazovanja i poslovnih oblika.

Agenda je uključila plenarnu sesija sa uvodnim govorima i prezentacijama koje su osvjetlile trenutne izazove u obrazovnom menadžmentu, pregled Akademske unije, Oksford kao i aktivnosti prezentacije programa obuke Centra za poslovne obuke, Oksford. Prezentacije su podijeljene u posebne sesije (akademske i poslovne) posvećene: „Inovativna rješenja globalnih ekonomskih izazova na regionalnom nivou“ i „Inovativne prakse u obrazovnom procesu“.

Zvijezda Samita bio je Ministar visokog obrazovanja i obuke, Republike Južne Afrike dr. Bonginkosi Nzimande. Govorio je o državnim obrazovnim inicjativama i inovativnim pristupima obrazovanja koji podržava vlada RJA.

U okviru Sokrates ceremonije dodjele nagrade – najbolji regionalni poslovi, vodeće obrazovne i zdravstvene institucije sa solidnom profesionalnom reputacijom su podjelili svoje uspješne priče i primile Evropsko priznanje za međunarodno poslovanje od profesionalne elite.

Na Sokrates dodjeli nagrada Akademsko vijeće i Organizacijski komitet samit lidera Oksford su bili ponosni imenovati prof. dr. Ibrahima Jusufranića, Rektora Internacionalnog univerziteta Travnik kao lidera u obrazovanju i uručili mu titulu „Počasnog profesora Akademske unije, Oksford“ za njegove aktivnosti u naučnom istraživanju i uspješnoj implementaciji modernog menadžmenta tehnologija kao i efikasne marketing strategije Internacionalnog univerziteta Travnik.

EBA želi prof. dr. Ibrahimu Jusufraniću nova dostignuća u profesionalnom polju i nada se da će Internacionalni univerzitet Travnik ostvariti značajnu korist od dobijanja EBA nagrade i evropskog priznanja i biti njime inspirisan za daljnji uspješni i profesionalni razvoj.

Back To Top