skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

U sklopu Erasmus mobilnosti osoblje Internacionalnog univerziteta Travnik posjetilo “Angel Kanchev” Univerzitet of Ruseu (Bugarska)

U Sklopu Erasmus Mobilnosti Osoblje Internacionalnog Univerziteta Travnik Posjetilo “Angel Kanchev” Univerzitet Of Ruseu (Bugarska)

Akademsko i administrativno osoblje Internacionalnog univerziteta Travnik, doc. dr. Azra Ahmić, Aida Varupa i Ajla Haračić posjetili su “Angel Kanchev” Univerzitet of Ruseu (Bugarska) u okviru Erasmus programa mobilnosti.

Ova mobilnost je nastavak saradnje između Internacionalnog univerziteta Travnik i Angel Kanchev Univerziteta u Ruseu koja je počela prije dvije godine posjetom akademskog osoblja Internacionalnog univerziteta Travnik partnerskom univerzitetu.

Tokom posjete predstavnici Internacionalnog univerziteta Travnik održali su niz sastanaka s osobljem „Angel Kanchev” Univerziteta u Ruseu (Bugarska) na kojim je razgovarano o dosadašnjoj saradnji ova dva univerziteta kao i o budućim projektima i aktivnostima koji će unaprijediti postojeću saradnju.

Prvog dana posjete održan je sastanak s Milenom Bogdanovom, koordinatoricom za Erasmus + program koja je od prvog dana uključena u organizaciju mobilnosti osoblja Internacionalnog univerziteta Travnik. Drugi dan posjete predstavnici IUT-a održali su sastanak s profesorima Saobraćajnog fakulteta Univerziteta “Angel Kanchev”, katedra za transport, a domaćini su bili prof. Velizara Panceva, Asen Asenov, Mihael Milcev i Danijel Atanasov. Nakon sastanka osoblje Internacionalnog univerziteta Travnik posjetilo je laboratoriju i katedru Saobraćajnog fakulteta kao i ostatak zgrade.

U sklopu Erasmus mobilnosti asistentica Ajla Haračić održala je online predavanje za studente na temu Sigurnost u saobraćaju s obzirom na to da je u Bugarskoj u vrijeme posjete nastava organizovana online. Predstavnici IUT-a su prisustvovali i svečanoj promociji realizacije projekta Ekološko plovilo “Hydruforce” u gradu Silistra, gdje su bili prisutni načelnik Općine Silistra, rektor, dekan i ostali profesori Univerziteta “Angel Kanchev”. Istog dana upriličen je doček i obilazak grada Silistra.

Na kraju posjete održan je sastanak s Lyudmilom Mihaylovom, profesoricom na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Angel Kanchev”, a profesorica Azra Ahmić održala je online predavanje za studente na temu Poslovna održivost.

Back To Top