skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Terenska i praktična nastava studenata Saobraćajnog fakulteta Travnik

Terenska I Praktična Nastava Studenata Saobraćajnog Fakulteta Travnik

Studenti treće godine Saobraćajnog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik, u sklopu redovnog nastavnog procesa, realizirali su neposredni terenski oblik praktične nastave na magistralnoj cesti M5 – Travnik-Nova Bila.

Saobraćajni fakultet Internacionalnog univerziteta Travnik, unutar svakodnevne praktične primjene teoretskih pretpostavki sveukupne nastave, neprestano radi na usavršavanju itekako važnih praktičnih znanja budućih inžinjera saobraćaja.

Praktična nastava je organizovana u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova SBK-a čiji su policijski službenici, Rifet Melić i Kristijan Slipac prenijeli svoja praktična znanja i iskustva u primjeni novih tehnologija. Studenti su imali priliku upoznati se s radom radara i alkometra. Prema riječima dekana Saobraćajnog fakulteta Travnik, prof. dr. Sinana Alispahića, studenti putem ovih praktičnih vježbi teorijski dio nastave koji su savladali mogu primijeniti u praksi. Prvi dio nastave održan je u prostorijama Internacionalnog univerziteta Travnik, gdje su studenti kroz praktičnu upotrebu, mogli vidjeti način i postupak korištenja alkometar.

U drugom dijelu nastave studenti su uz dekana Alispahića i policijske službenike imali metodološki uspješan uvid u primjenu radara u mjerenju i kontroli brzine kretanja vozila, uz kontrolu saobraćaja i vozača. Studenti su uz odgovarajuću opremu i odobrenje policijskih službenika vršili zaustavljanje i kontrolu učesnika u saobraćaju.

Ovo je bio još jedan uspješno sproveden terenski oblik praktične nastave koji je realizovan zahvaljujući saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova SBK-a s kojim Internacionalni univerzitet Travnik ima veoma dobru i efikasnu saradnju koja će biti nastavljena i u budućnosti.

Back To Top