skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Sastanak koordinatorice UNIGEM projekta ispred IUT-a i dekana Fakulteta informacionih tehnologija Travnik

Sastanak Koordinatorice UNIGEM Projekta Ispred IUT-a I Dekana Fakulteta Informacionih Tehnologija Travnik

Danas je održan sastanak koordinatorice UNIGEM projekta ispred Internacionalnog univerziteta Travnik i dekana Fakulteta informacionih tehnologija Travnik sa njegovim najbližim saradnicima. Tokom sastanka prezentovano je uputstvo za korištenje Moodle platforme od strane koordinatorice projekta UNIGEM ispred IUT-a. Na sastanku je predstavljen i GAP plan koji se primjenjuje na Internacionalnom univerzitetu Travnik.

Projekat  UNIGEM okuplja 19 partnerskih univerziteta iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, a kroz projektne aktivnosti partnerskim univerzitetima je pružena podrška u kreiranju institucionalnih akcionih planova za rodnu ravnopravnost. Na osnovu usvojenih institucionalnih planova, nastavno i nenastavno osoblje se obvezuje na edukaciju o rodnoj ravnopravnosti, koja će se odvijati putem navedene platforme.

Inicijalna edukacija pod nazivom “Uvod u rodnu ravnopravnost” koncipirana je kroz četiri tematske cjeline, tj. modula: (1) Međunarodni i domaći pravni okvir rodne ravnopravnosti, (2) Nesvjesna pristrasnost, (3) Rod i jezik i (4) Rodno zasnovano nasilje. Edukacijski sadržaji, dostupni putem Moodlea, pružaju osnovna znanja o navedenim tematskim cjelinama, s ciljem osnaživanja i podsticanja univerzitetskog osoblja na orodnjavanje nastavnih sadržaja i metoda rada u nastavi i van nastave.

Back To Top