skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Rektor IUT-a, prof. dr. Ibrahim Jusufranić nagradio studente koji su ostvarili odličan rezultat na „Saobraćijadi 2018“

Rektor IUT-a, Prof. Dr. Ibrahim Jusufranić Nagradio Studente Koji Su Ostvarili Odličan Rezultat Na „Saobraćijadi 2018“

Rektor Internacionalnog univerziteta Travnik, Akademik, prof. dr. Ibrahim Jusufranić primio je studente Saobraćajnog fakulteta Travnik koji su ostvarili odlične rezultate na ovogodišnjoj manifestaciji pod nazivom „Saobraćijada 2018“ koja je održana u Bugarskoj.

Na takmičenju koje okuplja studente saobraćajne struke iz regiona predstavnici Internacionalnog univerziteta Travnik nastavili su s osvajanjem nagrada i pehara. Najbolji rezultat ostvarili su studenti Irfan Zec i Zulfo Čajdin osvojivši prvo mjesto u glavnoj disciplini „Case study“ – studij slučaja, a  glavna tema bila je „Pametni gradovi“. Studenti su kroz naučno – istraživački rad istražili i predstavili mogućnosti poboljšanja cestovne sigurnosti i učesnika u saobraćaju pomoću inteligentnih uređaja.

Pored takmičenja iz „Case study“, organizovano je i tradicionalno takmičenje iz znanja, gdje su naši studenti osvojili treće mjesto. Studenti Irfan Zec i Zulfo Čajdin osvojili su treće mjesto iz oblasti “Regulisanje i upravljanje saobraćajem” i “Organizacija drumskog saobraćaja”. Također, treće mjesto osvojili su i studenti Arnela Imamović i Izudin Gazić iz oblasti “Javni gradski transport putnika”, kao i Enis Imamović i Ajla Lupčević iz oblasti “Optičke telekomunikacije”.

Rektor Jusufranić je čestitao studentima na osvajanju nagrada i poručio da konstantno moraju usvajati nova znanja. Istakao je da je ovaj kontinuirani uspjeh rezultat napornog i višegodišnjeg rada studenata, profesora i asistenata koji svake godine rezultira sve većim uspjehom na regionalnim takmičenjima. Dodao je da ovi studenti predstavljaju ponos Internacionalnog univerziteta Travnik.

U znak zahvalnosti za odlično predstavljanje i prezentovanje Internacionalnog univerziteta Travnik, rektor Jusufranić je novčano nagradio studente koji su ostvarili zapažene rezultate.

Osvojeno prvo mjesto i pehar je pečat i na međunarodna savjetovanja koja svake godine organizuje Internacionalni univerzitet Travnik, a na kojima svoje naučno – istraživačke radove predstavljaju i studenti u saradnji s profesorima. Zahvaljujući iskustvu u pisanju i prezentovanju radova na međunarodnim savjetovanjima i konferencijama, studenti Saobraćajnog fakulteta Travnik osvojili su prvo mjesto na ovogodišnjoj Saobraćijadi na kojoj je učestvovao više od 700 učesnika s osam univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

 

Back To Top