skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Rektor IUT-a Ibrahim Jusufranić proglašen za „Naučnika godine 2020″

Međunarodni istraživački centar za dostignuća (IARC) iz Chicaga, SAD, proglasio je akademika, prof. dr. Ibrahima Jusufranića za „Naučnika godine 2020“ za impresivna postignuća u programu „Društvene nauke / ekonomija i biznis“.

Impresivna postignuća koje je rektor Jusufranić demonstrirao posljednih godina  zajedno sa predanošću i izvrsnosti doveli su do toga da je Međunarodni istraživački centar za dostignuća prepoznamo Jusufranića kao lidera u oblasti obrazovanja i proglasio ga  „Naučnikom godine 2020“ na otvorenom međunarodnom takmičenju na kojem su učestvovali stručnjaci iz različitih zemalja svijeta.

Rektor Jusufranić je nagrađen počasnom diplomom za pobjednika i posebnim amblemom „Naučnik godine 2020 – Pobjednik“, a obzirom da samo pobjednici imaju privilegiju objave odgovarajućeg teksta na posebnom odjelu zvanične web stranice IARC-a.

Kriteriji za dodjelu priznanja bili su značaj i doprinos takmičara osnovnim i primijenjenim istraživanjima u njihovoj oblasti, stručnost, broj izdanih publikacija, citirajući uticaj, mentorstvo, uspješna evidencija upravljanja, učestvovanje u naučnim konferencijama i projektima, liderstvo u akademiji ili industriji, te nedavno dobivene nacionalne i  međunarodne nagrade. Informacija o proglašenju prof. dr. Ibrahima Jusufranića za „Naučnika godine 2020“ objavljena je i na službenoj web stranici Međunarodnog istraživačkog centra za dostignuća.

Back To Top