skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Rektor IUT-a Ibrahim Jusufranić: Preseljenje u novu zgradu je kruna desetogodišnjeg uspješnog rada

Rektor IUT-a Ibrahim Jusufranić: Preseljenje U Novu Zgradu Je Kruna Desetogodišnjeg Uspješnog Rada

Protekla godina bila je veoma uspješna za Internacionalni univerzitet Travnik. Već dugi niz godina Travnik je univerzitetski centar u BiH i regionalni lider u obrazovanju što su prepoznali, ne samo studenti iz BiH, nego i iz cijelog svijeta. Zbog toga iz godine u godinu Internacionalni univerzitet Travnik bilježi veći broj upisanih studenata koji svoje znanje mogu sticati na jednom od sedam fakulteta, kazao je rektor Internacionalnog univerziteta Travnik, Akademik, prof. dr. Ibrahim Jusufranić.

Rektor Jusufranić  je istakao da je zadovoljan proteklom godinom i da se nada kako će naredna biti još uspješnija. Deset godina postojanja i rada obilježeno je preseljenjem u novu modernu zgradu koja je opremljena savremenim laboratorijama, učilima, multimedijalnom opremom unutar odgovarajućeg akademskog amfiteatra, odgovarajućim prostorima za rad studenata i predavača, kao i izuzetno bogatom akademskom bibliotekom.

Ono na šta je rektor Jusufranić posebno ponosan jeste to da studenti na IUT-u, osim teorijskog dijela nastave, imaju priliku svoje znanje provjeriti i kroz praktičnu nastavu koja se redovno organizuje na ovom Univerzitetu. Strateški razvoj Univerziteta se ogleda u primjerima dobre prakse u BiH koje se realizuju kroz vezu između Internacionalnog univerziteta Travnik i poslovnih partnera na svim studijskim programima.

Tokom protekle godine potpisani su brojni Memorandumi o saradnji s univerzitetima iz cijelog svijeta i to je još jedan od dokaza da je Internacionalni univerzitet Travnik obrazovna institucija priznata širom svijeta.

Protekle godine uspješno su organizovana savjetovanja i konferencije koje su privukle veliki broj stručnjaka iz različitih oblasti iz BiH, regiona i inostranstva. Također, promovisana je i Monografija 10 godina Internacionalnog univerziteta Travnik u kojoj se nalaze reprodukcije originalnih dokumenata koji svjedoče o nekim od najznačajnijih faza razvoja Univerziteta.

Monografija govori i o nastavnicima, saradnicima i ostalim zaposlenim i studentima koji su u nekom periodu, svako na svoj način, doprinjeli razvoju i povećanju ugleda Univerziteta.

Internacionalnom univerzitetu Travnik i rektoru Jusufraniću i u prošloj godini uručen je veliki broj nagrada i priznanja, a posljednje u nizu su Kraljica Viktorija, Sokrates i Srebrni grb.

Nagrada „Kraljica Viktorija“ je memorijalna medalja koja prepoznaje institucije i pojedince koji utjelovljuju principe društveno odgovornog poslovanja kroz dijalog među naučnicima, filantropima, dobrotvornim organizacijama, osobama iz svijeta kulture i umjetnosti. Rektoru Jusufraniću ovo priznanje je uručeno u Kanu na Međunarodnom festivalu „Poslovni uspjeh i Noć evropskih nagrada“.

Prestižna nagrada „Sokrates“ rektoru Jusufraniću uručena je u Oxfordu tokom „Samita lidera 2017“ u organizaciji Evropske poslovne Skupštine. Ova nagrada dodjeljuje se za lični doprinos razvitku nauke u obrazovnoj kategoriji.

Posljednje priznanje rektoru Jusufraniću je dodijeljeno na 16. Međunarodnoj konferenciji koja je održana na Vlašiću. Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, Bruno Bojić, uručio je rektoru IUT-a priznanje „Srebrni grb“ za poseban doprinos u razvoju privrede u BiH kroz obrazovanje.

„Ove nagrade nas obavezuju da i dalje radimo na unapređenju i time doprinosimo razvoju visokoškolskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini i razvoju našeg društva“, istako je rektor Jusufranić.

Na dosadašnjim uspjesima, u prvom redu moramo zahvaliti zaposlenicima, studentima, te našim vrijednim i marljivim profesorima, asistentima i saradnicima, kazao je na kraju rektor Ibrahim Jusufranić i dodao da će Internacionalni univerzitet Travnik ostati jedan od ključnih sudionika daljnjeg društvenog napretka Srednjobosanskog kantona, kao i Bosne i Hercegovine u cjelini.

Back To Top