skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Poziv za učešće na međunarodnom takmičenju RoboTEC u Temišvaru

Poziv Za Učešće Na Međunarodnom Takmičenju RoboTEC U Temišvaru

Ambasada Rumunije u Sarajevu uputila je obavijest da Liga studenata Fakulteta za automatizaciju i računare (Liga  AC) organizuje četvrto izdanje RoboTEC međunarodnog  takmičenja u periodu od 23. do 25. marta u Temišvaru, Rumunija, uz podršku Politehnica Univerziteta u Temišvaru i IT&C kompanija.

RoboTEC je usmjeren na studente fakulteta u Rumuniji i inostranstvu, zaljubljenike u robotiku i vještačku inteligenciju, a svrha mu je da produbi  znanje i unaprijedi  vještine učesnika u stvaranju, programiranju i testiranju autonomnih robota uz strogo poštivanje uslova takmičenja.

Takmičenje uključuje sedam izazova: Line Follower Classic, Line Follower Enhanced, Line Follower Turbo, Mini Sumo, Mega Sumo, Maze Freestyle. Grupe od tri studenta su potrebne za svaki izazov, a studente može voditi koordinirajući profesor. Učesnicima će biti ponuđena besplatna hrana i smještaj na Univerzitetu Politehnica u Temišvaru u studentskim domovima. Taksa za učestvovanje se ne plaća.

Registracije su otvorene do 25. februara. Državljanima Bosne i Hercegovine koji posjeduju biometrijski (elektronski) pasoš nije potrebna viza za boravak u Rumuniji do 90 dana.

Dodatne informacije su dostupne na https:/lwww.facebook.com/robotec.ac/Hi ili putem zvanične internet stranice https://robotec.ligaac.ro/.

Back To Top