skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Na Internacionalnom univerzitetu Travnik održani II Dani međunarodnih predavanja

Na Internacionalnom Univerzitetu Travnik Održani II Dani Međunarodnih Predavanja

Sa ciljem upoznavanja studenata akademskih, master i doktorskih studija sa evropskom akademskom zajednicom, Internacionalni univerzitet Travnik organizovao II Dane međunarodnih predavanja.

I ove godine gosti Internacionalnog univerziteta Travnik bili su ugledni predavači s regionalnih i evropskih univerziteta. Prvo predavanje održao je Hon.D.Sc. Predrag Dašić na temu: “Primjena softvera za statističku kontrolu procesa”.  Profesor Dašić je član Svjetske akademije za nauku, inženjering i tehnologiju, Svjetske akademije za Istraživanje u nauci i inženjerstvu, Međunarodne akademije inženjera, Srpske kraljevske akademije nauka i umjetnosti, inostrani član Ukrajinske inženjerske akademije, patron član Njujorške akademije nauka, počasni direktor Međunarodnog bibliografskog centra iz Kembridža i ugledni predavač na brojnim fakultetima i visokoškolskim institucijama.

Nakon Dašića, studentima je predavanje održao prof. dr. sc. Mario Anžek, glavni urednik časopisa “PROMET – Traffic and Transportation” na temu: Kako biti uspješan u pisanju i objavi stručnih i znanstvenih članaka”Profesor Anžek je studente prenio svoje znanje i vještine pisanja naučnog i stručnog rada, upoznao ih o načinu pisanje članaka, odabiru naslova, te kako kreirati uspješan, kvalitetan i međunarodno konkurentan rad.

Profesor Mario Anžek je održao predavanje o strukturi članaka, faktoru odjeka (IF) i ostalim faktorima bitnim za napredovanje studenata i istraživača u struci i nauci.

Profesor s relevantnih univerziteta iz Italije, Poljske i Latvije, Dr. Gilberto Marzano, po drugi put učestvovao je na Danima međunarodnih predavanja. Profesor Gilberto je ove godine održao predavanje na temu: „Cybersecurity“ (Sajber sigurnost). Profesor Marzano je predstavnik Eko-instituta iz Italije, Šef pedagoške laboratorije i Istraživačkog instituta regionalnih studija Rezekne univerziteta iz Rezeknea, Latvija, profesor na Univerzitetu Janusz Korczak iz Varšave, Poljska i član Vijeća profesora na doktorskom studiju „Ekonomija, Okoliš i pejsaž“ pri Univerzitetu Udine, Italija

Specijalni gost ovogodišnjih Dana međunarodnih predavanja bio je Jörgen Eriksson, Msc, visoko rangirani predstavnik poslovne zajednice iz Velike Britanije i univerzitetski profesor iz Katalonije, Španije i Monaka koji je održao predavanje na temu: “Place Excellence: Vision and Challenges to Manage Cities and Towns“ („Mjesto izvrsnosti: Vizije i Izazovi upravljanja gradovima i naseljima“).

Erikkson je osnivački partner Bearing Consulting, iz Velike Britanije i redovni honorarni profesor na modulu “Inovacijski menadžment”.

Kreativni i inspirativni profesionalac sa više od 20 godina iskustva unutar međunarodne strategije i inovacijskog konsaltinga za javne i privatne sektorske izvršioce/direktore na četiri kontinenta. Uključen je u savjetničku ulogu u razvoju inovacijskih sistema, razvoj i procjenjivanje strategija, tržišne studije, brendiranje mjesta, menadžment mjesta i unutrašnje investicijske strategije.Po zahtjevu, ekspert u inovacijskom menadžmentu, razvoju strategije, procjenu rizika poslovnog razvoja, menadžmentu i ublažavanju rizika, integracije nakon spajanja, projektno finansiranje i razvoj međunarodnog proširenja.Izvrstan u globalnoj mreži povezivanja.

Back To Top