skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Na Internacionalnom univerzitetu Travnik obilježen početak akademske godine

Prigodnim svečanim programom i podjelom indeksa novoupisanim studentima na Internacionalnom univerzitetu Travnik obilježen je početak nove 2018/2019. akademske godine.  Studentima, njihovim roditeljima te brojnim gostima iz javnog života i predstavnicima medija na početku programa obratio se akademik, prof.dr. Ibrahim Jusufranić, rektor i osnivač Internacionalnog univerziteta Travnik.

Na početku obraćanja rektor Jusufranić se zahvalio studentima što su odlučili da studiraju upravo na Internacionalnom univerzitetu Travnik. Poručio je da će profesori, asistenti, saradnici i ljubazno osoblje IUT-a dati sve od sebe da studente u narednim godinama uvjere da su donijeli pravu odluku, jer će ovdje dobiti potrebno znanje, kako bi se odmah po završetku studija mogli zaposliti i omogućiti egzistenciju sebi i porodici.

Današnjim ulaskom u akademski svijet napravili ste pravi izbor birajući instituciju sa prepoznatljivim, kvalitetnim i inovativnim studijskim programima, koji su po kvalitetu izjednačeni sa programima najprestižnijih evropskih i svjetskih univerziteta. Moram reći da su pred vama veliki izazovi koje ćete prvenstveno rješavati sticanjem i povećanjem novih znanja ovdje na ovom Univerzitetu,  istakao je  u svom obraćanju akademik Jusufranić.

Naglasio je i kako Internacionalni univerzitet Travnik radi po Bolonjskom procesu po kojem se obrazuju svi studenti u Evropi, a koji od studenata traži cjeloživotno obrazovanje i primjenu novih informacijskih i komunikacijskih tehnologija čiji je osnovni cilj razvijati bh. ekonomiju koja će biti konkurentna najboljim privredama u svijetu.

Rektor Jusufranić je posebno istakao zgradu Internacionalnog univerziteta Travnik koja se prostire na površini većoj od 10.500 metara kvadratnih i koja, ne samo što je arhitektonski izgledna, već i funkcionalno prevazilazi sve do sada postojeće primjere univerzitetskih prostora, ne samo u  Bosni i Hercegovini nego i širom svijeta.

Nova zgrada opremljena je savremenim laboratorijama, učilima, multimedijalnom opremom, odgovarajućim prostorima za rad studenata i predavača, ali i drugim pratećim sadržajima, te  bogatom akademskom bibliotekom što je korisno za sticanje većeg i kvalitetnijeg znanja.

Akademik Jusufranić je studentima poručio da će u narednom periodu Internacionalni univerzitet Travnik nastaviti sa ulaganjima i modernizacijom naučne infrastrukture kako bi pratili savremene trendove  u nauci, što sve treba da doprinese boljem i kvalitetnijem studiranju, a studentima omogući sticanje što savremenijeg znanja kako bi se što bolje uključili u privredni svijet koji ih očekuje.

Na kraju svog govora rektor Jusufranić je čestitao studentima početak jednog novog i važnog poglavlja u njihovom životu, poglavlja u kojem će postati akademski građani, što će im biti od velike koristi u daljem životu. Po završetku svečanog programa dekani sedam fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik uručili su novoupisanim studentima indekse i poželjeli im mnogo sreće u nastavku školovanja.

Back To Top