skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Memorandum o razumijevanju između Internacionalnog univerziteta Travnik i Dniprodzerzhinskog državnog tehničkog univerziteta iz Ukrajine

Usmjeren daljnjem razvoju neposredne međunarodne akademsko-obrazovne saradnje, Internacionalni univerzitet Travnik je od 02.03.2017.g. uspostavio saradnju sa univerzitetom iz Ukrajine – Dniprodzerzhinski državni tehnički univerzitet iz Kamianske, Ukrajina. Memorandum o razumijevanju između univerziteta su potpisali, u ime IUT-a, rektor, Akademik, Prof.dr. Ibrahim Jusufranić i u ime DDTU, rektor, Prof. dr. Oleksandr M. Korobochka.

Cilj potpisanog Memoranduma je razvijanje obrazovne saradnje, unaprjeđenje akademskih istraživanja i kulturnih partnerstava između univerziteta, uz predanost jačanju: bilateralne saradnje na obrazovnom nivou univerziteta uz istraživanja na području inženjerstva, informatike, menadžmenta i ekonomije.

Shodno navedenom, bit će uspostavljeni kontakti između fakulteta sličnih ili istih nastavnih programa oba univerziteta kako bi zajednički radili na razvoju kurikuluma, sa ciljem unapređenja metodologije predavanja, tehnoloških inovacija, istraživanja i razvoja, uz prihvatanje „cutting edge“ (najsavremenijih oblika) prakse.

Istovremeno, planirano je zajedničko učešće u organizovanju konferencija, seminara, studijskih programa i bilateralnih akademskih sastanaka od zajedničkog interesa.

PR služba

Internacionalni univerzitet Travnik

Travnik

Bosna i Hercegovina

http://www.iu-travnik.com/

Back To Top