skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Knjiga „Svijet Kao Globalni Grijeh“ profesora sa IUT-a objavljena u Sjedinjenim Američkim Državama

Knjiga „Svijet Kao Globalni Grijeh“ Profesora Sa IUT-a Objavljena U Sjedinjenim Američkim Državama

Zaokruživši trilogiju naučnih eseja objavljenih i predstavljenih u Sjedinjenim Američkim Državama, profesor Fakulteta za medije i komunikacije Internacionalnog univerziteta Travnik, Doc.dr. Sabahudin Hadžialić je početkom januara 2018. godine, u izdanju Eurasia Review, magazinu i „think tank-u“ objavio novu knjigu naučnih eseja na engleskom jeziku „Svijet Kao Globalni Grijeh“ (engl. World As Global Sin).

Urednici izdanja su Robert Duncan, urednik Eurasia Review i Peter Tase, novinar i predavač sa univerziteta iz SAD-e i Nizar Sartawi, predavač, književnik i prevodilac iz Jordana, a pored njih recenzije su uradili i Doc. Dr. Swaleha Sindhi, profesor i predavač iz Indije i publicista i književnik Ladislav Babić iz Hrvatske. Recenzije, uz riječi urednika, se mogu pročitati na ovom linku, dok je knjiga već od 04.01.2018. godine dostupna u štampanoj i elektronskoj formi.

Prvi i ekskluzivni primjerci navedene knjige, upravo kao što je to bio slučaj sa prethodne dvije knjige objavljene u SAD-a – prvom „Bosna i Hercegovina i XXI stoljeće/vijek“ u 2014. godini i drugom knjigom „Jugoistočna Evropa na rubu civilizacije“ iz 2016. godine će biti uručeni biblioteci Internacionalnog univerziteta Travnik po održanoj promociji knjige koja je planirana na našem Univerzitetu za početak ljetnog semestra, marta 2018. godine.

Back To Top