skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Fakultet informacionih tehnologija Travnik učestvovao u realizaciji it.reboot sajma

U Travniku je održan it.reboot, prvi sajam informacijskih tehnologija na području Srednjobosanskog kantona, a koji se realizirao u organizaciji Centra za edukaciju mladih, BeeZone biznis inkubatora i Općine Travnik.

U realizaciji sajma učestvovali su i studenti i akademsko osoblje Fakulteta informacionih tehnologija Internacionalnog univerziteta Travnik. Profesori su održali zanimljiva predavanja i prezentovali rad na CNC mašinama, dok su studenti također aktivno učestvovali u praktičnom dijelu nastave.

Cilj sajma bila je promocija vrijednosti IT industrije te njena afirmacija na području Srednjobosanskog kantona, kao i da ovaj sajam u budućnosti postane mjesto održavanja konferencija, povezivanja i edukacija i događaja.

Tokom tri dana koliko je trajao sajam posjetitelji su imali priliku priliku upoznati se sa temama poput IT preduzetništva, prilikama koje nudi IT industrija, IT poslovima budućnosti, cyber sigurnosti i mnogim drugim, a svoja iskustva sa njima su podijelili eminentni stručnjaci iz različitih sfera IT industrije. U okviru sajma dekan Fakulteta informacionih tehnologija Travnik, prof.dr. Mladen Radivojević održao je zanimljivo predavanje za studente na temu „Transparentan izborni sistem“.

Back To Top