skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Profesori Saobraćajnog fakulteta Univerziteta „Angel Kanchev” iz Bugarske posjetili IUT

U sklopu Erasmus + programa mobilnosti akademsko osoblje Univerziteta „Angel Kanchev” Ruse, Bugarska, u periodu od 26.06. do 02.07.2022. godine posjetilo  je Internacionalni univerzitet Travnik u Travniku. Ova mobilnost je nastavak uspješne saradnje između Internacionalnog univerziteta Travnik i Angel Kanchev Univerziteta u Ruseu koja je ostvarena prije nekoliko godina posjetom profesore iz Bugarske.

Profesori Saobraćajnog fakulteta Univerziteta “Angel Kanchev”, katedra za transport,  Valeri Georgiev, Asen Asenov, Velizara Pencheva i Yuliana Popova imali su priliku upoznati se s načinom rada i funkcionisanja Internacionalnog univerziteta Travnik.

Prvog dana posjete profesori iz Bugarske održali su sastanak sa Danislavom Draškovićem, profesorom Saobraćajnog fakulteta Travnik. Profesori su razgovarali o proširenju saradnje između dva Univerziteta zajedničkim učešćem u Erasmus programu Capacity Building.

Drugog dana posjete organizovan je sastanak sa Abidinom Deljaninom, profesorom Saobraćajnog fakulteta Travnik. Nakon sastanka predstavnici Angel Kanchev Univerziteta imali su priliku testirati simulator vožnje koji koriste studenti Internacionalnog univerziteta Travnik.

Tokom zajedničkog sastanaka sa akademskim i administrativnim osobljem IUT-a, Koordinator za međunarodnu saradnju, Zlatko Mecan, predstavio je Internacionalni univerzitet Travnik, te nastavne i istraživačke aktivnosti. Posljednjeg dana mobilnosti profesori su posjetili biblioteku i laboratorije Saobraćajnog i Ekološkog fakulteta Travnik.

Upoznavanje profesora i ostalog univerzitetskog osoblja upotpunjeno je s učenjem o historiji, kulturi, običajima i prirodnim ljepotama Travnika.

Back To Top