skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Poziv za učešće studenata u konkursu „Napiši priču, osvoji nagradu”

Poziv Za Učešće Studenata U Konkursu „Napiši Priču, Osvoji Nagradu”

U cilju promocije važnosti uštede energije i korištenja obnovljivih izvora energije za čistiji zrak i zaštitu okoliša, Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP), u periodu od 07.09. do 30.11.2020. godine, sprovodi konkurs/natječaj pod nazivom „NAPIŠI PRIČU, OSVOJI NAGRADU!“.

Konkurs je namijenjen novinarima/kama, blogerima/cama i studentima/cama koji se pozivaju da dostave tekstove, koji će biti objavljeni na oficijelnoj stranici projekta “Zeleni ekonomski razvoj” (GED) (www.ged.ba). Cilj tekstova jeste da se podigne svijest javnosti o uštedi energije, korištenju obnovljivih izvora energije, čistijem
zraku ili zaštiti okoliša, te da se pruži prilika novinarima/kama, blogerima/cama, ali istudentima/cama da prikažu svoje viđenje ove bitne tematike kroz kreativnost pisane riječi.

Projekt „Zeleni ekonomski razvoj“ u BiH finansira Vlada Švedske, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Fondom za zaštitu okoliša FBiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, entitetskim ministarstvima prostornog uređenja, entitetskim ministarstvima za energiju, kantonalnim ministarstvima, jedinicama lokalne samouprave te drugim partnerima. Projekt ima za cilj stvoriti uslove za investicije u projekte energetske efikasnosti, povećati broj ”zelenih radnih mjesta“, te doprinijeti razvoju tržišta, što vodi ka privrednom razvoju.

Back To Top