skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Posjeta studenata Saobraćajnog fakulteta Travnik preduzeću FIS-šped Vitez

Posjeta Studenata Saobraćajnog Fakulteta Travnik Preduzeću FIS-šped Vitez

U okviru redovne praktične i terenske nastave studenti Saobraćajnog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik posjetili su preduzeće FIS špred Vitez. Tokom ove posjete kroz praktične primjene studenti su imali priliku da se upoznaju sa operativnim dijelom transporta u ovom preduzeću. Svršeni student Internacionalnog univerziteta Travnik, Mladen Stojanović, koji već sedam godina radi u preduzeću FIŠ šped, upoznao je studente o načinima multimodalnog prevoza robe, te o carinskim procedurama prilikom uvoza i izvoza robe.

Profesor Saobraćajnog fakulteta Travnik, Momčilo Sladoje, kazao je da su ovom posjetom pokušali da objedinje teorijsko i praktično znanje kroz upoznavanje sa unutrašnjim i vertikalim transportom.

Saobraćajni fakultet Internacionalnog univerziteta Travnik, unutar svakodnevne praktične primjene teoretskih pretpostavki sveukupne nastave, neprestano radi na usavršavanju itekako važnih praktičnih znanja budućih inžinjera saobraćaja.

Ovo je bio još jedan uspješno sproveden terenski oblik praktične nastave koji je realizovan zahvaljujući saradnji s preduzećem FIS Vitez s kojim Internacionalni univerzitet Travnik ima veoma dobru i efikasnu saradnju koja će biti nastavljena i u budućnosti.

Back To Top