skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

U svrhu prijave za “HR Excellence in Research Award” Internacionalni Univerzitet Travnik proveo je sveobuhvatnu analizu nedostataka u aktivnostima na Univerzitetu unutar četiri središnja područja Povelje i Kodeksa (etički i profesionalni aspekti, zapošljavanje i selekcija, radni uslovi i socijalna sigurnost, obuka i razvoj) i izradio Akcijski plan s aktivnostima usmjerenim na poboljšanja u područjima identificiranih slabosti i ograničenja.

U junu 2024. godine Senat Univerziteta prihvatio je Strategiju ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) zajedno s  Akcijskim planom i predao aplikaciju.

Za potrebe praćenja implementacije HRS4R biće uspostavljen interni monitoring sistem. Pod eksternim monitoringom podrazumijeva se monitoring od strane Evropske komisije nakon perioda implementacije strategije. Monitoring će biti tretiran kao bitan dio upravljanja realizacijom HRS4R. Proces monitoringa će pomoći korisnicima i članovima timova koji su učestvovali u izradi HRS4R da provjere da li se strategija odvija kao što je planirano, u skladu sa akcionim planom.

Cilj cjelokupnog monitoringa strategije HRS4R jeste nadzor i kontrola, ali s druge strane i pomoć odnosno podrška u realizaciji aktivnosti koje će doprinijeti ostvarenju strategije HRS4R.

Declaration

Process Description _ EURAXESS

GAP Analysis (Charter and Code Checklist) _ EURAXESS

OTM-R Checklist _ EURAXESS

Action Plan _ EURAXESS

Back To Top