skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Studenti Internacionalnog univerziteta Travnik učestvovali na ovogodišnjem sajmu RENEXPO® BiH

Vodeći internacionalni sajam i stručna konferencija RENEXPO® BiH po peti put u Sarajevu je bilo mjesto poslovnog povezivanja biznis lidera, stručnjaka, donosioca odluka i privrednika predstavljajući budućnost ekološkog i ekonomskog razvoja kroz praktične primjene u Bosni i Hercegovini.

Na ovogodišnjem RENEXPO učestvovalo je oko 80 izlagača iz 20 zemalja što je bila prilika za nove poslovne kontakte i uspostavljenje saradnje. Prateći svjetsku praksu, organizator REECO Grupa iz Njemačke odlučila je da predstavi univerzitete u sajamskoj hali, ali i start-up kompanije i time ih približi potencijalnim partnerima iz državne uprave i svijeta biznisa, a istovremeno javnost upozna sa njihovim radom. Učešće na ovom sajmu uzeli su i studenti Ekološkog i Ekonomskog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik koji su zajedno sa svojim profesorima i mentorima predstavili svoj fakultet i univerzitet.

Razmjena znanja, aktivni dijalozi i poslovne aktivnosti u raznim oblastima ekološkog i ekonomskog razvoja i ove godine su predstavljene kroz bogat konferencijski program koji je realizovan uz podršku resorsnih institucija Bosne i Hercegovine.

Budući ekološki inžinjeri i bachelori ekonomije Internacionalnog univerziteta Travnik imali su priliku upoznati se sa izazovima struke i trendovima tržišta i afirmisati različite aspekte ekološkog i ekonomskog razvoja.

Back To Top