INFO STUDENTSKA SLUŽBA +387 (30) 509 682

Akademik, rektor, Prof. Dr. Ibrahim Jusufranić dobitnik prestižne nagrade „Sokrates“ u Londonu 2017

london2017 42

 

Na svečanoj ceremoniji održanoj 19.12.2017. godine u Oxfordu, Velika Britanija, tokom „Samita lidera 2017“ u organizaciji Evropske poslovne Skupštine dodijeljena je nova prestižna nagrada Akademiku, Prof. Dr. Ibrahimu Jusufraniću i time, eo ipso, Internacionalnom univerzitetu Travnik. 

london2017 45     london2017 46

 

Nagrada u ime osnivača

Radi se o „Sokrates“ nagradi koja je po drugi put, poslije 2012.g. upravo dodijeljena našem rektoru, a dodjeljuje se za lični doprinos razvitku nauke u obrazovnoj kategoriji. 

Osnivači nagrade Sokrates  su:
-    Evropska poslovna skupština sa sjedištem u Oxfordu. Velika Britanija
-    Međunarodni Sokrates odbor,
-    Klub rektora Evrope,
-    Međunarodni klub voditelja podržanih snažnim nevladinim organizacijama i od strane kreativnih sindikata iz 16 zemalja,
-    Nominacija simbolizira najviši stepen priznanja stručnih i naučnih dostignuća i usluga za zajedničke vrijednosti,

-    Odluka je donesena na temelju analize i nacionalnih partnera, poslovnih medija, ambasadora, trgovinskih komora i informativnih agencija.

london2017 41  london2017 28

 

Ko-predsjedavajući akademske sesije

Ceremoniji dodjele nagrade su prisustvovali predstavnici akademske i poslovne zajednice iz četrdeset zemalja svijeta (Brazil, Južna Afrika, Kazakstan, Jamajka, Gana...) a tokom akademske  sesije naziva „Inovativne prakse i rješenja od strane Akademske unije Oxford za unaprjeđenje regionalnih univerziteta“ pored Dr. Rui Verde iz Italije (direktora Izvršnih programa i Šefa pravnog i ekonomskog odjela Akademske unije, Oxford) i Christine Briggs, predsjednice Međunarodnog kluba lidera, EBA, Velika Britanija, rektor Prof.dr. Ibrahim Jusufranić je bio ko-predsjedavajući uspješno moderirarajući pojedinačna predstavljanja projekata i inicijativa kao i predstavljanja najboljih regionalnih univerziteta.

london2017 30   london2017 20

Tom prilikom je predstavljeno i novo izdanje Almanaha Evropske poslovne skupštine gdje je na vidnom mjestu prezentiran Internacionalni univerzitet Travnik.

london2017 26

 

Predstavljanje Monografije IUT-a

Istovremeno, pored uspješno obavljenih razgovora sa univerzitetima iz Mongolije i Kazakhstana za koje možemo očekivati skoro potpisivanje Memoranduma o saradnji, rektor, Prof. dr. Ibrahim Jusufranić je, a na preporuku Johna Nettinga, Generalnog direktora Evropske poslovne skupštine realizirao i kratko predstavljanje upravo nedavno objavljene Monografije našeg Univerziteta, a povodom deset godina od početka akademskog rada naše visokoškolske ustanove.

london2017 7 london2017 16

Uspješnost sadržajnosti svih navedenih aktivnosti našeg rektora i dalje se potvrđuju nesmiljenom snagom slogana „Za život prepun mogućnosti“ sva ona usmjerenja uobličena od strane kompletne akademske zajednice Internacionalnog univerziteta Travnik, svih sedam fakulteta sa departmanima - od predavača, saradnika i sve do naših studenata na svim ciklusima studija.

 

london2017 18

london2017 19

london2017 38

london2017 40

london2017 37

MEĐUNARODNA PRESTIŽNA NAGRADA „KRALJICA VIKTORIJA“ – MEMORIJALNA MEDALJA DODIJELJENA REKTORU IUT-a, AKADEMIKU IBRAHIMU JUSUFRANIĆU

Rektor nagrada slide showrektor nagrada 1

U organizaciji Evropske poslovne skupštine (EBA), iz Oxforda, Velika Britanija je 6. i 7.10.2017.g. u Kanu, Francuska održan Međunarodni festival „Poslovni uspjeh i Noć evropskih nagrada“, tokom kojeg je Internacionalnom univerzitetu Travnik i rektoru, Akademiku, Prof. dr. Ibrahimu Jusufraniću uručena prestižna nagrada Kraljica Viktorija“ – memorijalna medalja koja prepoznaje institucije i pojedince koji utjelovljuju principe društveno odgovornog poslovanja kroz dijalog među naučnicima, filantropima, dobrotvornim organizacijama, osobama iz svijeta kulture i umjetnosti. Tom prilikom je rektoru IUT-a uručen i specijalni Certifikat “Kraljica Viktorija” za održavanje tradicionalnih vrijednosti vrlina, hrabrosti i integriteta.

Kan 0 Francuska     Kan 0 1 Francuska

Učestvujući na Međunarodnom festivalu “Poslovni uspjeh i Noć evropskih nagrada” rektor Jusufranić je održao i prigodno obraćanje povodom uručenih nagrada iz kojeg, između ostalog, izdvajamo: “Internacionalni univerzitet Travnik je osnovan kao nezavisna i privatna visokoškolska obrazovna ustanova 2006.g. i svoje akademske aktivnosti pretače unutar vlastitog Kampusa, korisne površine od 10.000 m2. Kampus IUT-a je opremljen najsavremenijim multimedijalnim amfiteatrom, učionicama, kabinetima i laboratorijima, ali i smještajem za studente.

Ciljevi Internacionalnog univerziteta Travnik su:

  1. Kroz interakciju mogućnosti prema znanju
  2. Kroz objedinjavanje različitosti mogućnosti prema interakciji znanja
  3. Za život prepun mogućnosti

Kan 1 Francuska     Kan 2 Francuska

Naš univerzitet nudi obrazovanje za 23 zanimanja karijera budućnosti kroz 23 bachelor studijska programa, 22 programa master studija i 15 programa doktorskih studija.Sedam fakulteta IUT-a: Saobraćajni fakultet, Politehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Ekološki fakultet, Fakultet za medije i komunikacije i Fakultet informacionih tehnologija uvode najsavremenije oblike obrazovno-nastavnog procesa, ali i pretpostavki naučno-istraživačkog razvoja svakog od navedenih fakulteta ponaosob. Istovremeno, nova akademska godina, u skladu sa neprestanim razvojem tehnologija, unutar interakcije modula, donosi nove Syllabuse sa ciljem prilagođavanjima strateškim usmjerenjima svih oblika tržišta.

Kan 3 Francuska     Kan 4 Francuska

Mnoštvo nagrada koje sam lično, ali i koje je naš univerzitet dobio, među kojima i ova „Kraljica Viktorija“ zauzima posebno mjesto, su značajan, kvalitetni preduslov uobličavanja budućnosti akademskog realiteta Internacionalnog univerziteta Travnik.“

Također je upravo 6.10.2017.g. Internacionalni univerzitet Travnik dobio mogućnost korištenja autorskog prava na logo i brend Evropske poslovne skušptine  EBA u trajanju od tri godine.

Kan 5 Francuska     Kan 8 Francuska

Tokom trajanja Festivala, unutar interaktivih susreta sa ambasadorima nekoliko zemalja iz Evrope i Afrike, uz ostvarene kontakte sa univerzitetima iz Azije i Južne Amerike, delegacija Internacionalnog univerziteta Travnik je nastavila neprekinuti niz kreacije odgovarajućih modaliteta akademske i naučno-istraživačke saradnje usmjerene daljnjem razvoju nastavno-obrazovnog procesa pri IUT-u.

Kan 12 Francuska     Kan 13 Francuska

Unutar perioda pred nama  - do početka 2018.g. će biti pokrenuti projekti od zajedničkog interesa uz potpisivanje odgovarajućih Ugovora i Memoraduma o razumijevanju.

rektor nagrada 1 medalja    rektor nagrada 2

Na samom završetku Festivala, rektor Internacionalnog univerziteta Travnik je dao intervju novinaru Peteru Thomsonu za TV Almanah Evropske poslovne skupštine i „Leaders Times Magazine“ unutar kojeg je nadahnuto govorio o počecima uobličavaja  IUT-a, ali i planovima za budućnost u skladu sa izazovima tehnološkog napretka.

TV intervju

 

PR služba

Internacionalni univerzitet Travnik

Travnik

Bosna i Hercegovina

http://www.iu-travnik.com/

 

Rektor Internacionalnog univerziteta Travnik, Akademik, Prof.dr. Ibrahim Jusufranić - „Naučnik godine 2016“

scientist of the year 1

Međunarodni Istraživački Centar za Dostignuća (IARC) iz Čikaga, Ilionis, Sjedinjenje Američke Države je 3.4.2017.g., po završetku Otvorenog međunarodnog takmičenja za „Naučnika godine 2016“ u kategoriji „Društvenih nauka“, za područje „Ekonomije“, proglasio Rektora, IUT-a, Akademika, Prof.dr. Ibrahima Jusufranića za „Naučnika godine 2016“

scientist of the year 2

Uz čestitke od strane Izvršnog direktora IARC-a, Linde Lyons i direktora takmičenja, Geoffa Wellsa, rektor je nagrađen počasnom diplomom za pobjednika i posebnim amblemom „Naučnik godine 2016 - Pobjednik“, a obzirom da samo pobjednici imaju privilegiju objave odgovarajućeg teksta na posebnom odjelu zvanične WWW stranice IARC-a – „International tribune“, i naš rektor će, poslije objave posebne WWW stranice na kojoj je već postavljena informacija o izboru našeg rektora za Naučnika godine 2016, imati priliku da do kraja aprila mjeseca objavi i naučni rad po vlastitom akademskom izboru i usmjerenju unutar ekonomske oblasti.

scientist of the year 3

Misija Međunarodnog Istraživačkog Centra za Dostignuća iz SAD-a je da podržava međunarodnih razvoj nauke, obrazovanja, ekonomije i društvenih oblasti, a u skladu sa zaokruženim aktivnim društvenim, privrednim, istraživačkim, naučnim i obrazovnim radom koji je realizovan u protekle više od četiri decenije, nominacija je bila logičan slijed događaja za rektora, Prof.dr. Ibrahima Jusufranića, a za tako nešto da je dovoljno pogledati stranicu sa rektorovom biografijom na zvaničnoj WWW stranici IARC-a na engleskom jeziku: http://achievementscenter.com/Ibrahim-Jusufranic.

Istovremeno, kako je i bilo vidljivo kod onlajn glasanja, naš rektor je zaista ubjedljivo pobijedio na izboru za „Naučnika godine 2016“ osvojivši više od 70% glasova, ali i jednoglasnom odlukom akademskog žirija u SAD-e, koji je imao konačnu riječ kod donošenja konačne odluke o izboru, u odnosu na druge naučne radnike koji su nominovani iz mnoštva zemalja sa svih kontinenata.

Diploma Winner 2016 Ibrahim JusufranicDiploma Winner 2016 Ibrahim Jusufranic PDF

 

PRIZNANJE ZA IZVANREDNO LIDERSTVO za rektora IUT-a iz Sjedinjenih Američkih Država

Rektor plaketa SAD 30.12.2016

„Rektor IUT, Akademik, Prof.dr. Ibrahim Jusufranić“

Strateške vizije rektora IUT-a, Akademika, Prof. dr. Ibrahima Jusufranića uobličene i metodološki usmjerene na akademsku i naučno-istraživačku saradnju sa univerzitetima, ali i diplomatsko-političku saradnju sa vladama bliskih zemalja i država širom svijeta, svoju refleksiju potvrđuju svakodnevno pokazujući značaj neposredne međunarodne interakcije.

Opsirnije

AKADEMIKU, PROF.DR. IBRAHIMU JUSUFRANIĆU DODIJELJENA TITULA POČASNOG PROFESORA AKADEMSKE UNIJE U OXFORDU, VELIKA BRITANIJA

rektor 2016 1

Tokom godišnje skupštine Akademske unije u Oxfordu, Engleska, održane 20.12.2016.g. na kojoj se tradicionalno sastaju akademici i naučnici, rektori vodećih univerziteta i obrazovnih institucija, regionalnih i međunarodnih poslovnih privrednika, kao i predstavnici korporativnog sektora zajedno sa odabranim predstavnicima javnog sektora, ove godine je Akademiku, rektoru, Prof.dr Ibrahimu Jusufraniću dodijeljena titula Počasnog profesora Akademske Unije u Oxfordu, Ujedinjeno Kraljevstvo“.

Opsirnije