Pravni savjetnik Tužilaštva Haškog tribunala održao predavanje na Internacionalnom univerzitetu Travnik

Predavanje Slide showPredavanje1Pravni savjetnik Tužilaštva Haškog tribunala, Aleksandar Kontić, održao je predavanja za studente Pravnog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik, u četvrtak, 09.11.2017. godine na teme “Udruženi zločinački poduhvat” i “Samo zastupanje pred Tribunalom  –  pravila, praksa i iskustva.”  u sklopu projekta “Outreach programa” namijenjenog mladim u cijelom regionu.

Predavanje2Studenti su pokazali veliki interes za teme i postavljali pitanja vezana za postupke vođene pred Haškim tribunalom. Predavanja u ovakvom obliku studentima Pravnog fakulteta su dobro došla jer su pravno i stručno struktuirana, a istovremeno studenti ovog fakulteta imaju drugačiji otklon prema ovoj tematici, njih interesuje suština stvari, tehnički detalji, uz interes unaprjeđenja svoga  znanja.